Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Данните от електромобилите на Tesla в Китай ще се съхраняват в страната

Концернът ще продължи да си сътрудничи с регулаторните органи на всички нива, изтъкват от китайското звено на Tesla

Данните от електромобилите на Tesla в Китай ще се съхраняват в страната

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. се ангажира да съхранява всякакви данни, които събира в Китай, в рамките на азиатската страна. Решението е факт месец след като на автомобилите от марката беше забранен достъпът до военни жилищни комплекси заради опасения относно чувствителната информация, която се събира от камерите, вградени в превозните средства, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

„Tesla China е компания, която е базирана тук и трябва да спазва всички китайски закони и разпоредби“, посочва Грейс Тао, ръководител на отдел „Комуникации“ в китайското звено на най-големия производител на електромобили в света. „Всъщност нашите данни ще бъдат много добре защитени. Китайските данни ще се съхраняват в Китай", добавя тя.

Значението на китайския пазар за Tesla нараства непрекъснато, като компанията очаква инвестициите, които тя направи в страната, да започнат да ѝ се отплащат още през първото тримесечие.

След като през март китайските власти наложиха забрана за автомобилите на компанията, нейният основател и ръководител Илон Мъск отрече Tesla някога да е използвала технология за шпионаж. По-рано този месец от отдела на концерна в Пекин заявиха, че камерите, които са вградени в електромобилите, не са активирани извън Северна Америка.

Tesla ще продължи да си „сътрудничи с регулаторните органи на всички нива, така че потребителите да могат да се наслаждават едновременно на удобството и безопасността“, изтъква Тао.

Китайската Национална комисия за развитие и реформи проведе кръгла маса във вторник, като покани ръководители на редица компании, включително на Qualcomm Inc. и Dell Technologies Inc. Срещата има за цел да разясни политиките в новия петгодишен план за развитие на Китай.

В периода януари-март Tesla успя да достави 184 800 електромобила в глобален мащаб, подкрепена от силното търсене в Китай. През разглеждания период концернът е успял да произведе 180 338 електромобила срещу 179 757 превозни средства, излезли от фабриките му през предходното тримесечие.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Китайският автомобилен сектор се подготвя за задълбочаване на кризата с чиповете